DISTRIBUTION OCH FRAKT

Få lägre fraktkostnader och undvik straffavgifter


En stor utmaning för många startups och e-handlare är distributionen och frakten som ofta äter upp stora delar av marginalen. Anledningen är transportörer som PostNord, DHL, Bring och Schenker kräver stora ordervolymer för att erbjuda sina kunder någon rabatt på fraktkostnaderna. En 3PL-leverantör har en större kundportfölj och skickar därmed per automatik ut större volymer dagligen vilket öppnar för bättre framförhandlade fraktavtal som du som väljer att lägga ut din logistik får ta del av. På så vis får du behålla mer av marginalen själv med kraftigt fördelaktiga fraktavtal.

Så undviker du straffavgifter

Flera av transportörerna har även regler kring hur olika frakttjänster kan nyttjas och vilka krav som gäller för de olika fraktsätten. Exempelvis är det inte helt ovanligt med ganska höga straffavgifter om ditt paket överskrider maxmåtten. Detta gäller oavsett om du skickar små paket eller europapall . En 3PL-leverantör är alltid uppdaterad med de senaste kraven och hjälper dig med rätt emballage för rätt fraktsätt, för att du ska undvika eventuella straffavgifter.

 

Kontakta oss gärna


  Lägre fraktpriser

  En av de största utmaningarna som e-handlare är att ständigt jobba med att minska fraktkostnaderna för att kostnaderna ska ta för stor del av marginalen och lönsamheten. Fraktbolag som Schenker, PostNord och DHL har krav på en viss ordervolym för att kunna erbjuda rabatterade fraktpriser eller upphämtning av sändningar.

  Andra fraktsätt som Instabox eller EarlyBird med flera kräver i sin tur en viss volym för att du ens ska kunna nyttja deras tjänster. Många gånger beror det på att fraktbolaget själva hämtar upp sändningarna och därför kräver en viss volym för att det ska vara lönsamt för distributören.

  Med oss som 3PL-leverantör kan vi erbjuda dig och dina kunder betydligt bättre fraktavtal och frakttjänster.

  • Jobbex Service | Rapide
   Vi kunde hjälpa Rapide att spara upp till 56% på delar av företagets
   valda frakttjänster till både privatpersoner och återförsäljare.
   Stefan Eriksson
   Logistikutvecklare

  3 anledningar att välja 3PL