NÄR DIN WEBBUTIK VÄXER

3PL för e-handlare


E-handeln växer explosionsartat och tog inte minst fart under pandemin. Det gäller för såväl Sverige och Norden som globalt. Människor insåg bekvämligheten att beställa sina önskade varor och produkter online för att smidigt få dessa hemskickade till ett ombud eller direkt i brevlådan. Svenskarna ligger väldigt långt fram och hela 96 procent av befolkningen handlar på nätet till en uppskattad genomsnittlig köpesumma om 1,932€ (ca 19,900 kr) per person och år enligt E-barometern 2021.

Utmaningarna för e-handlare

Som e-handlare så finns det en del utmaningar att ta sig an med allt från marknadsföring och teknologi till kundupplevelse, prissättning och frakter. Även kundtjänst och retur- och återbetalningspolicys kan vara utmanande. Det är även lätt att man binder upp sig i mer kostnader och utgifter när webbshopen säljer för fullt. Kanske skaffar man sig exempelvis en lagerlokal för att få plats med alla produkter, emballage och annat packmaterial och inte tänker på det långa hyresavtal man signerat för.

Oavsett hur verksamheten utvecklar sig är det smart att outsourca sin lager- och logistikhantering till en 3PL-partner. Ett långsiktigt samarbete med en tredjepartslogistiker hjälper dig som e-handlare att växa, hållbart och lönsamt. En 3PL-partner är specialist på lager- och logistik och har de rätta verktygen för att optimera logistikflödet för dig och dina kunder.


 

Låt din e-handel växa med hjälp av 3PL

Det finns många fördelar med att använda sig av 3PL för små och medelstora e-handelsbutiker. Här är några av de vanligaste orsakerna till att e-handlare väljer att samarbeta med en 3PL-leverantör:

Det är kostnadseffektivt: Genom att använda sig av en 3PL-leverantör kan e-handlare undvika att behöva investera i dyra lager- och logistiklösningar, såsom lagerutrymme, fordon och personal.

Det ökar flexibiliteten: E-handlare kan anpassa sin logistiklösning efter sina behov och växa tillsammans med sin verksamhet.

Det förbättrar kundupplevelsen: Genom att använda sig av en 3PL-leverantör kan e-handlare säkerställa att varor levereras snabbt och pålitligt, vilket kan öka kundnöjdheten.

Det förbättrar företagets fokus: Genom att outsourca logistikrelaterade uppgifter till en 3PL-leverantör kan e-handlare fokusera på att utveckla sin verksamhet och möta sina kunders behov på bästa sätt.

Det ökar effektiviteten: 3PL-leverantörer har ofta en hög kompetens inom logistik och kan hjälpa e-handlare att optimera sin logistikprocess, vilket kan leda till ökad effektivitet och lönsamhet.


E-handlare som tjänar extra mycket på 3PL

Användning av 3PL kan också hjälpa e-handelsföretag att öka deras försäljning genom att erbjuda snabbare och mer flexibla leveransalternativ till kunder. 3PL-företag har ofta stora och välutrustade lagerlokaler och ett välutvecklat transportnätverk, vilket gör det möjligt att hantera stora volymer av produkter och leverera dem till kunder snabbt.

Till skillnad från traditionella logistiklösningar, ger 3PL e-handelsföretag också möjlighet att anpassa sin logistik efter sina specifika behov och verksamhetens storlek. Det ger också möjlighet till scalability, det innebär att man kan öka eller minska logistikinsatser utifrån företaget verklig behov.

Sammanfattningsvis erbjuder 3PL e-handelsföretag möjlighet att outsourca sin logistik och leveransprocesser, vilket kan hjälpa till att öka effektiviteten, minska kostnaderna och öka försäljningen.

3PL/TPL lämpar sig extra bra för e-handel som har mindre produkter. Exempelvis passar tredjepartslogitik extra bra för sportfiskebutiker, smyckestillverkare, smyckesbutiker, snustillverkare, skönhetsbranschen och många, många fler.

Kontakta oss redan idag!


  Från startups till mångmiljonbolag

  Vi har idag flera framgångsrika kunder som påbörjade sin resa som små e-handlare hos oss. Vissa hade bara några enstaka produkter men som numera säljer 1000-tals produkter till såväl Sverige som internationellt. Vi tycker att det är otroligt roligt att få vara en del av våra e-handelskunders tillväxtresor, från startup-bolag till mångmiljonbolag.

  • Jobbex Service | Rapide
   Vi kunde hjälpa Rapide att spara upp till 56% på delar av företagets
   valda frakttjänster till både privatpersoner och återförsäljare.
   Stefan Eriksson
   Logistikutvecklare

  3 vinster med 3PL