FAQ

Frågor och svar om 3PL


 
1Vad är 3PL?
3PL eller TPL står för Third-Party Logistics och innebär att ett företag anlitar en tredjepartsleverantör för att hantera sin logistik och lagerhantering.
2Varför ska jag anlita en 3PL-leverantör?
En 3PL-leverantör kan hjälpa dig att minska dina kostnader, öka effektiviteten och flexibiliteten i verksamheten och förbättra kundservicen genom att erbjuda specialiserade tjänster och teknologi.
3Vad är fördelarna med att använda en 3PL-leverantör för e-handelsföretag?
Fördelarna med en 3PL-leverantör för e-handelsföretag är bl.a att vi kan hjälpa till att hantera höga volymer av förfrågningar, minska kostnaderna för lagerhantering och logistik och förbättra kundservice genom att erbjuda flera leveransalternativ.
4Vilka typer av tjänster erbjuder en 3PL-leverantör?
3PL-leverantörer kan erbjuda tjänster som lagerhantering, plock, paketering, inventering, in- och utlevelser, försändelsespårning, returhantering och mycket mer.
5Kan jag ändra eller avsluta min avtal med en 3PL-leverantör?
Ja, det är möjligt att ändra eller avsluta avtalet med en 3PL-leverantör. En fördel med 3PL är att du bara betalar för de tjänster och den yta du nyttjar vilket innebär att du kan ha mer yta under högsäsong och mindre yta under lågsäsong.
6Kan en 3PL-leverantör hjälpa mig att förbättra min e-handelsstrategi?
Ja, en 3PL-leverantör kan erbjuda verktyg och teknologi för att förbättra e-handelsstrategier, inklusive automatiserade beställningshanteringssystem, försändelsespårning etc.
7Kan en 3PL-leverantör hjälpa mig att hantera returhantering?
Ja, många 3PL-leverantörer erbjuder tjänster för att hantera returhantering, inklusive inspektion, reparation, förpackning och omförpackning av varor, samt leverans tillbaka till lager eller till kunden.
8Är det dyrare att använda en 3PL-leverantör jämfört med att hantera logistiken och lagerhanteringen in-house?
Det kan vara dyrare att använda en 3PL-leverantör i början, men det kan också bidra till att minska kostnaderna på lång sikt genom att erbjuda specialiserade tjänster och teknologi, samt att minska kostnaderna för egna lagerutrymmen och personal.
9Kan en 3PL-leverantör hjälpa mig att hantera internationella leveranser och tullklarering?
Ja, många 3PL-leverantörer erbjuder tjänster för internationell transport och tullklarering, inklusive dokumenthantering, skatt och avgiftsberäkningar och hjälp med att följa import- och exportregler.
10Kan en 3PL-leverantör erbjuda skräddarsydda lagerlösningar för min verksamhet?
Ja, många 3PL-leverantörer erbjuder skräddarsydda lagerlösningar för att passa verksamhetens specifika krav och behov, inklusive temperaturkontrollerade lager, hög säkerhet och automatiserade lagersystem.
11Fungerar 3PL när man säljer både B2C och B2B?
Ja, som 3PL-leverantör plockar och paketerar vi varor och produkter både till privatkunder och återförsäljare - helt efter just ditt behov.

3 anledningar att välja 3PL