SNABBT, SÄKERT OCH SMIDIGT

Integrationer av e-handelsplattformar


Vi på Jobbex Service 3PL erbjuder e-handlare en professionell och kvalitativ hjälp när det kommer till integrationer mot flera av de mest populära e-handelsplattformarna såsom Shopify, WooCommerce, Nordisk E-handel, Squarespace, Quickbutik och många fler. Med vår expertis och erfarenhet kan vi hjälpa er att sammankoppla er e-handelsplattform med vårt WMS-system på ett snabbt, säkert och smidigt sätt.

Vårt mål är att göra processen så enkel som möjligt för er som e-handlare, så att ni kan fokusera på att driva er verksamhet och inte behöva oroa er för tekniska detaljer. Vi hjälper er att installera och konfigurera det plugin eller API som krävs för att integrera er e-handelsplattform med vårt WMS-system. Vi ställer in de olika inställningarna och parametrarna för integrationen och testar och övervakar integrationen för att säkerställa att den fungerar som den ska.

Vårt team består av erfarna och kompetenta tekniker som har den senaste kunskapen och erfarenheten inom integrationer och e-handel. Vi är där för att hjälpa er under hela processen, från planering till implementation och underhåll. Låt oss ta hand om det tekniska så att ni kan fokusera på att fortsätta växa.


Så går en integration till

När man sammankopplar en e-handelsplattform med ett WMS-system så finns det ett antal steg som vi behöver gå igenom för att säkerställa att integrationen är korrekt uppsatt och fungerar. Dessa steg kan variera lite beroende på vilken e-handelsplattform och WMS-system man använder, men i allmänhet innefattar de följande:

Installera och konfigurera det plugin eller det API som krävs för att integrera e-handelsplattformen med WMS-systemet.

Konfigurera och ställa in de olika inställningarna och parametrarna för integrationen, till exempel vilken information som ska synkas mellan e-handelsplattformen och WMS-systemet, hur ofta synkroniseringen ska ske osv.

Testa integrationen för att säkerställa att den fungerar som den ska, detta kan göras med hjälp av testorder eller testprodukter.

Implementera integrationen och börja använda den i verklig drift.

Vi på Jobbex Service gör allt detta i samband med att du anlitar oss som din 3PL-partner. Vi genomför alla dessa steg och säkerställer att integrationen mellan din e-handelsplattform och vårt WMS-system är korrekt uppsatt och fungerar som den ska.


Val av e-handelsplattform

Valet av e-handelsplattform är en viktig beslut för varje e-handlare eftersom det är den plattform som kommer att hålla ihop hela e-handelsverksamheten. Det är därför viktigt att ta hänsyn till flera faktorer när man väljer en e-handelsplattform.

Först och främst är det viktigt att tänka på vad man förväntar sig att få ut av sin e-handelsplattform. Vilka funktioner och verktyg behöver man för att kunna driva sin verksamhet effektivt? Vilka begränsningar kan man acceptera? Var är kundbasen och vad för sorts enhet använder dom för att köpa?

En annan viktig faktor att ta hänsyn till är användarvänligheten. En e-handelsplattform som är svår att använda kan göra det svårt för kunderna att navigera och köpa produkter, samt för e-handlaren att hantera verksamheten. Det är därför viktigt att välja en plattform som är lätt att använda och administrera.

Säkerhet är också en viktig faktor att ta hänsyn till. En e-handelsplattform måste vara säker för både e-handlaren och kunderna. Det är viktigt att välja en plattform som har robusta säkerhetsfunktioner och erbjuder SSL-certifikat för att skydda kunders personliga och betalningsuppgifter.

Flexibilitet är en annan viktig faktor. En e-handelsplattform måste vara flexibel nog för att kunna anpassas till e-handlarens växande verksamhet och förändrade krav. Det är också viktigt att välja en plattform som erbjuder flera integrationsmöjligheter så att e-handlaren kan ansluta till andra verktyg och tjänster som kan underlätta verksamheten.

 


Integration mot vårt WMS

Vi använder ett WMS-system från Ongoing Warehouse som erbjuder integrationer mot flera av de mest populära e-handelsplattformarna såsom Shopify, WooCommerce, Magento och flera. Detta gör att våra kunder kan sammankoppla sin e-handelsplattform med vårt WMS-system för att säkerställa en smidig och automatiserad process från order till leverans. Vi erbjuder också professionell hjälp med installation och konfigurering för att säkerställa att integrationen är korrekt uppsatt och fungerar optimalt.

Ett bra WMS-system (Warehouse Management System) är ett programvara som hjälper till att hantera och optimera lagerhantering och orderflöden. Det inkluderar funktioner som inventering, plockning, packning och leverans av varor, samt hantering av lagerplatser och lagerräkning. Ett bra WMS-system ska också vara användarvänligt och lätt att integrera med andra system som e-handelsplattformar och ERP-system. Det bör också erbjuda realtidsövervakning och rapportering för att hjälpa företag att få en tydlig bild av deras lagerhantering och göra det enklare att ta strategiska beslut.

Det är exakt detta som Ongoing tillhandahåller!


Kontakta oss idag!


  Vi hjälper dig med tull och export

  Jobbex Service är en 3pl-leverantör som hjälper e-handlare med tullhanteringen när de skickar varor till kunder i andra länder. Tull är en avgift som betalas vid import av varor och skiljer sig mellan olika länder. Exportpackning är en förpackning som används för att skicka varor utomlands och det är viktigt att följa tullreglerna och ha rätt dokumentation för att undvika problem. CMR är en dokumentation som är ett kontrakt mellan sändaren och transportören. Tulldeklarering är en förklaring av varorna som ska tullas och det är viktigt att göra det korrekt för att undvika juridiska konsekvenser som böter, förbud mot att skicka varor, åtal och sequestrering av varor.

  Integrera din e-handel med ett WMS-system

  Integrering av e-handel med ett WMS-system kan ge följande fördelar:

  Automatiserad lagerhantering: Integrering av e-handel med WMS-systemet kan automatisera många av de manuella processerna som är involverade i att hantera ett e-handelslager, till exempel att uppdatera lagersaldon och att skapa försändelser.

  Ökad lagerprecision: Ett WMS-system kan ge e-handelsföretag en realtidsbild av lagersaldot, vilket gör det enklare att hålla koll på varor och undvika översäljning eller underskott.

  Förbättrad kundservice: Integrering av e-handel med WMS-systemet kan förbättra svars- och leveranstider, vilket kan leda till bättre kundservice och ökad kundlojalitet.

  Effektivare orderhantering: WMS-systemet kan hjälpa till att optimera orderprocessen genom att automatisera plockning och packning och förbättra hastigheten på orderbearbetning.

  Bättre rapportering och analys: Integrering av e-handel med WMS-systemet ger e-handelsföretag tillgång till mer detaljerad data, vilket gör det enklare att genomföra analyser och ta strategiska beslut.

  Mer flexibilitet: Integrering av e-handel med WMS-systemet ger e-handelsföretag möjlighet att hantera flera e-handelsplattformar och flera lagerplatser samtidigt.


  3 anledningar att välja 3PL