FÖR FISKEENTREPRENÖRER OCH FISKEBUTIKER

3PL lösning för sportfiskebutiker


Driver du en sportfiskebutik online eller säljer fiskeprodukter som fiskedrag, fiskespön eller annan fiskeutrustning? Låt din e-handel med sportfiskeutrustning växa till nya nivåer genom att lägga ut er tredjeparts lager och logistikhantering så att du kan koncentrera dig på kärnverksamheten – försäljningen och utvecklingen!

ÖVER 2 MILJONER UTÖVARE

Fisket är ett av Sveriges viktigaste fritidsintressen men över 2 miljoner utövare över hela Sverige. Intresset för fritidsfiske intresserar alla åldersgrupper och kön, från barn och ungdom till vuxna och pensionärer. Vi i Sverige har även unika förutsättningar för vårt fritidsfiske med våra ca 90 000 sjöar och tusentals mil med rinnande vatten. Och som extra krydda har vi tillgång till en fantastisk kustlinje på drygt 2 400 kilometer.

SPORTFISKARE ÄR KÖPSTARKA

Fiskarna lägger varje år flera miljarder på sitt fritidsintresse. Siffrorna för 2019 uppgick till hela 10,6 miljarder! I detta ryms allt från krokar, jiggar, wobblers till fiskespön, rullar och håvar. Men det görs även större inköp som fiskebåtar, båttrailers, båtmotorer och ekolod. För att vara redo för naturen och alla dess element säljs det även gott om fiskekläder som flytoveraller, flytvästar, vadarpaket och polariserande solglasögon och mycket mer.

TREDJEPARTSLOGISTIK (3PL) FÖR E-HANDEL

Det finns flera anledningar att vilja lägga ut sitt lager och inte sköta logistiken själv. Anledningarna kan vara allt från platsbrist, skalbarheten till de rent ekonomiska vinsterna det medför. Du slipper utöka lokalerna eller binda upp dig i dyra och långa hyresavtal eller anställa och hantera personal, manövrera ordertoppar etcetera. En annan stor fördel med lager och tredjepartslogistik för e-handlare är att du aldrig betalar för mer än du nyttjar, vilket gör tjänsten extremt skalbar. I lågsäsong när du inte behöver så mycket yta betalar du mindre, och vid högsäsong när försäljningen är som högst betalar du lite mer. Lager och logistikfrågor kan vara det som ger e-handlare mest huvudvärk med frågor som hur effektiviserar vi vår logistik, hur minimerar vi våra kostnader för logistiken med mera. Fråga oss på Jobbex Service, vi är specialister på effektiva logstikflöden för e-handlare och start-ups.


3PL - nyckeln till att öka försäljningen i e-handel

3PL, eller tredjepartslogistik , är en tjänst som möjliggör för e-handelsföretag att ge ut sin logistik- och leveransprocess till en annan företag. Det innebär att ett företag anlitar en extern firma för att sköta lagring, förpackning och distribution av sina produkter till kunderna. Genom att använda 3PL kan e-handelsföretag spara tid och resurser som kan användas för att fokusera på sin huvudverksamhet, samtidigt som det också kan bidra till öka effektiviteten och minska kostnaderna.

Ett annat fördel med 3PL är möjlighet att öka sin försäljning genom att erbjuda snabba och flexibla leverans- och fraktalternativ till kunderna. Dessa 3PL-företag har oftast stora och välutrustade lagerlokaler och ett välutvecklat transportsystem, det gör det möjligt för dem att hantera stora volymer av produkter och leverera dem snabbt till kunderna.

I jämförelse med traditionella logistiklösningar, ger 3PL e-handelsföretag också möjlighet att anpassa sin logistik efter deras specifika behov och verksamhetens storlek. Detta inkluderar också möjlighet till skalbarhet, det innebär att man kan öka eller minska logistikinsatser utifrån företagets verkliga behov.

Sammantaget, 3PL ger e-handelsföretag möjlighet att ge ut sin logistik och leveransprocesser till en annan företag, vilket kan bidra till att öka effektiviteten, minska kostnaderna och öka försäljningen.


 

Kontakta oss redan idag!


  Från startups till mångmiljonbolag

  Vi har idag flera framgångsrika kunder som påbörjade sin resa som små e-handlare hos oss. Vissa hade bara några enstaka produkter men som numera säljer 1000-tals produkter till såväl Sverige som internationellt. Vi tycker att det är otroligt roligt att få vara en del av våra e-handelskunders tillväxtresor, från startup-bolag till mångmiljonbolag.

  • Jobbex Service | Rapide
   Vi kunde hjälpa Rapide att spara upp till 56% på delar av företagets
   valda frakttjänster till både privatpersoner och återförsäljare.
   Stefan Eriksson
   Logistikutvecklare

  3 anledningar att välja 3PL