Julhandel 2023 minskar, men Black Friday erbjuder hopp - Jobbex Service
Jobbex Service | 3PL | Art of Veda
Ett färgstarkt partnerskap när Art of Veda väljer logistikleverantör
13 november, 2023
Jobbex Service | 3PL | HUI Årets Julklapp 2023
HUI har utsett årets julklapp 2023 och den finns i vårt lager
16 november, 2023
Jobbex Service | 3PL | Art of Veda
Ett färgstarkt partnerskap när Art of Veda väljer logistikleverantör
13 november, 2023
Jobbex Service | 3PL | HUI Årets Julklapp 2023
HUI har utsett årets julklapp 2023 och den finns i vårt lager
16 november, 2023

HUIs Julhandelsrapport 2023

Årets julhandel står inför ekonomiska utmaningar, med en prognos som visar på en 3-procentig minskning jämfört med förra året. Denna nedgång, drivet av hushållens minskade köpkraft, påverkar olika sektorer inom detaljhandeln på varierande sätt. Trots dessa utmaningar, framträder Black Friday som en ljuspunkt, särskilt för e-handelsaktörer.

En pressad detaljhandel

HUIs rapport belyser att dagligvaruhandeln endast förväntas se en liten ökning på 1%, medan sällanköpsvaruhandeln, som inkluderar produkter såsom kläder och elektronik, förväntas minska med 5%​​. Trots dessa utmaningar, visar rapporten på en motståndskraftig detaljhandel, som anpassar sig till konsumenternas förändrade köpbeteenden och ekonomiska förhållanden.

I en tid av ekonomisk osäkerhet söker konsumenterna efter värde för pengarna, vilket leder till en ökning av prismedvetna inköp. Trots detta, framhävs julens betydelse för svenska hushåll, där traditioner och samvaro prioriteras​​.

E-handelns strålkastare

Black Friday har vuxit till att bli en allt viktigare försäljningsperiod, särskilt inom sällanköpsvaruhandeln. Den förskjutna konsumenttrenden från december till november erbjuder e-handelsföretag en möjlighet att locka kunder tidigt och maximera försäljningen under hela högsäsongen​​.

För e-handelsföretag representerar Black Friday en chans att glänsa. Med strategiska kampanjer och ett fokus på kvalitet kan de dra nytta av konsumenternas förändrade shoppingbeteende. Denna period erbjuder en plattform för att stärka kundrelationer och bygga varumärkeslojalitet, en vital del i att navigera den ekonomiskt utmanande tiden.

För en djupare förståelse av dessa trender och mer detaljerad information, rekommenderas att läsa HUIs fullständiga rapport.


Jobbex Service | 3PL | Kakor
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelsen när du besöker vår webbplats. Genom att acceptera samtycker du till behandling av personuppgifter. Integritetspolicy & Cookies.