Säkrare lagerflöden med skanner - Jobbex Service
Jobbex Service | 3PL | Traneskog
Traneskog väljer Jobbex 3PL
18 juli, 2022
Jobbex Service | 3PL | Så effektiviserar du ditt e-handelslager
5 snabba tips
4 oktober, 2022
Jobbex Service | 3PL | Traneskog
Traneskog väljer Jobbex 3PL
18 juli, 2022
Jobbex Service | 3PL | Så effektiviserar du ditt e-handelslager
5 snabba tips
4 oktober, 2022

Skanners säkerställer leveranssäkerheten

Scanners, streckkodsläsare eller handdatorer tidseffektiviserar och säkerställer flera delar i de logistiska processera vilket ökar leveranssäkerheten i alla led. Vi har valt att arbeta med handscanners från Honeywell som tillsammans med vårt WMS system från OnGoing hjälper våra medarbetare att alltid göra rätt.

Scanningen görs antingen via inmatning eller kvittering av uppdrag. Fördelarna är många, bland annat en ökad plocksäkerhet och ökad effektivitet då man inte behöver knappa in informationen manuellt. Handscannern ansluter vi till en dator eller iPad och med dena avläser vi sedan streckkoder på plockuppdrag, plockvagnar, hyll- och pallplatser, vagnfack och såklart varor.

Godsmottagning

För att säkerställa en snabb och felfri godsmottagning använder våra medarbetare handskanners när vi tar emot våra kunders gods. På så vis kontrolleras antalet inkomna artiklar mot öppna inköpsordrar och eventuella fel rapporteras. Inleveranserna görs till anvisade lagerplatser på buffertlagret eller direkt till pall- eller plockplatser beroende på produktens egenskaper och volym.

Inlagring och lagerflyttar

Vi behöver löpande fylla på våra pall- och hyllplatser med varor när vårt WMS-system meddelar oss via beställningspunkter att en vara håller på att ta slut. Varorna plockas då från sin lagerplats i buffertlagret till anvisad pall- eller plockats och genom scanning säkerställer vi att vi flyttar rätt produkt och antal till rätt plats. Vårt WMS-system hjälper oss dessutom att hitta den mest optimala lagerplatsen för varje lagerartikel utifrån våra uppsatta plockstrategier. Tillsammans med systemet jobbar vi även aktivt med FIFO (first in, first out) för att säkerställa att vi plockar den äldsta produkten först.

Påfyllnad

Påfyllnad av en pall- eller plockplats kan göras utifrån automatiskt baserade lagerstrategier som vi satt upp på produkt- och platsattribut eller genom en manuell påfyllningsbegäran, som en lagermedarbetare kan skapa.

Plock

Våra plockrutter är optimerade utifrån våra orderplocksprocesser för att uppnå den kortaste och mest effektiva plockrundan. Alla steg i processen sker via handscanners vilket gör att vi har en komplett spårning av hanteringen. WMS-systemet kan även hålla kolla på batch, serienummer och bäst före datum. Tack vare våra handscanners kan vi hålla en väldigt hög plockhastighet utan att tumma på kvalité eller leveranssäkerhet. Det gör det kostnadseffektivt och säkert för både oss och för våra kunder.

Paketering

När varorna packas har vi ytterligare en kvalitetskontroll. Även som packare så skannas såväl ordern, plockvagnen, facket och varorna för att säkerställa att rätt produkt packas med rätt antal till rätt slutkund. Det gör att vi flera kvalitetskontroller i vårt plock- och packningsförfarande vilket utesluter felplock. 

Utleverans

Vid utleveranser scannas paketen ytterligare en gång för att säkerställa att dessa skickas med rätt transportör så som Posten, Schenker, Bring osv. Det innebär att vår användning av handskcanners säkerställer leveranssäkerheten genom hela logistikkedjan - från inleverans och godsmottagning till utleverans mot slutkund.

Jobbex Service | 3PL | Kakor
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelsen när du besöker vår webbplats. Genom att acceptera samtycker du till behandling av personuppgifter. Integritetspolicy & Cookies.