Topp 15 över Sveriges bästa logistiklägen - Jobbex Service
Jobbex Service | Invigning
Äntligen invigning – tidplanen höll
1 december, 2021
Jobbex Service | Vi söker lagerchef
Vi söker en lagerchef
23 mars, 2022
Jobbex Service | Invigning
Äntligen invigning – tidplanen höll
1 december, 2021
Jobbex Service | Vi söker lagerchef
Vi söker en lagerchef
23 mars, 2022

Katrineholm tar plats på topp 15

Den årliga rankingen av Sveriges 25 bästa logistiklägen har återigen placerat Katrineholm på plats 14. Vill du läsa mer om rankingen så hittar du artikeln i sin helhet på Intelligent Logistik.

Sedan 2005 har Intelligent Logistik årligen listat Sveriges bästa logistiklägen som ger en vägledning för de som vill etablera ett centrallager eller hitta en bra logistikpartner. Kriterierna har ständigt förfinats för att följa den utveckling och de trender som kan påverka vart man vill placera sitt lager. Poängsättningen görs utifrån flera kriterier så som lägets samlade logistikstock, etableringar av nya logistikytor de senaste fem åren, flöden och geografi, infrastruktur, mark och kompetens med mera. Och Katrineholm placerar sig återigen högt på listan över Sveriges bästa logistiklägen 2022 genom att knipa plats 14.

Markbrist i Sveriges storstadsregioner tvingar logistiken att hitta andra platser att etablera sig på. Där är Katrineholm med sitt logistikcenter och proaktiva arbete med detaljplaner, etablerings- och markfrågor ett föredöme och gör att man säkrar sin position.

Här är ett utdrag ur Intelligent Logistiks motivering för plats 14. Katrineholm/Nyköping/Oxelösund

"Bra demografiskt läge med närhet till stora konsumentmarknader, och samarbete mellan Katrineholm och Nyköping/Oxelösund stärker regionen. Fullt utbyggd kombiterminal med hög rankning av Trafikverket och en stark kommunal satsning på logistik i Katrineholm och en logistikpark med järnvägspendlar till kontinenten har gjort läget attraktivt för framtida logistiketableringar. Orio planerar för att etablera ny logistikpark i Nyköping, med möjlighet att bygga högt och stort, och där kommunen uppges vara samarbetsvillig, vilket också är ett plus. Bra läge för intermodala transporter i mötet mellan västra och södra stambanan. Oxelösunds djuphamn har betydande exportflöden, möjlighet till fraktflyg på Skavsta och planerat tågstopp i ny höghastighetsbana."

 

Jobbex Service | 3PL | Kakor
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelsen när du besöker vår webbplats. Genom att acceptera samtycker du till behandling av personuppgifter. Integritetspolicy & Cookies.